Városi rangadó vár a Dárdai Pál irányította Hertha BSC-re a német bajnokság 27. fordulójában. A magyar szakember csapata ezúttal az Union Berlin vendégeként lép pályára vasárnap kora este. A Hertha a 14. helyen áll a Bundesligában, egy ponttal az osztályozós helyén lévő Köln, és kettővel a már kieső pozícióban lévő Bielefeld előtt.

Dárdai bízik benne, hogy csapata jó eredményt fog elérni.

Ahogy a srácok dolgoztak az elmúlt két hétben bizakodásra ad okot. Nagyon elégedett vagyok velük. Ma reggel egy jó hangulatú edzésünk volt, az idő is szép, úgyhogy azonnal hazamegyek a családomhoz – jegyezte meg viccesen Dárdai, majd kitért a vasárnapi meccsre.  – Nagyon optimistán várom a mérkőzést. Fontos lenne, ha mi szereznénk meg a vezetést, de engem kizárólag a végeredmény érdekel.

A korábban a magyar válogatottat is irányító Dárdai szerint a következő 10-15 évben az Union Berlinnel közösen kellene megírniuk az élvonalbeli fővárosi rangadók történetét, mert “az mindenkinek jó lenne”, ha ez a két együttes rendszeresen összecsapna a Bundesligában.

Nagyon jó munkát végeznek, fontos a számukra, hogy a következő tíz évben az első osztályban maradjanak, valamint nemzetközi tapasztalatot is gyűjtsenek. Nekünk is.

Dárdai együttese nemrégiben jótékonysági akcióval állt elő, melynek értelmében a hátralévő nyolc mérkőzésen minden egyes megszerzett ponttal kétezer euróval (átváltva 726 ezer forinttal) támogatja Berlin szociális intézményeit.

Szalai edzője komoly dilemma előtt áll: “Ádám két gólt szerzett, ami jót tett a lelkének és nekünk is”