A Borussia Dortmund vártnál gyengébb szereplésének egyik kulcsfigurájaként tekint a német sajtó Roman Bürkire, a Ruhr-vidékiek svájci válogatott hálóőrére, aki nem tudott ebben az idényben kiemelkedő produkálni egyelőre.

A sport.de szerint nem véletlen, hogy a kispadon megbízott edzőként ülő Edin Terzicnél nem vele kezdődött a névsor az Arminia Bielefeld (3-0) elleni bajnokin, hiába tért vissza Bürki a sérüléséből, inkább a második számú kapus, Marwin Hitz állt a gólvonalon. Ezt a döntést egyébként próbálta védeni Michael Zorc sportigazgató, aki szerint hosszabb távú következtetéseket nem lehet belőle levonni és két, egyformán jó képességű kapus áll a rendelkezésükre.

A portál, illetve a Ruhr Nachrichten is úgy tudja, hogy a leendő szakvezetőnél, a Mönchengladbachtól érkező Marco Rosénél Hitz maradna továbbra is a cserekapus, ugyanakkor a Borussia már méri fel a piacot és keresi azt a portást, aki esetleg Bürki helyére léphet. A Sky szerint Bürki lassan már csak abban bízhat, hogy a Dortmund nem jár sikerrel az átigazolási piacon, és nem igazol a helyére, mert ellentétes esetben számára alighanem a nyártól nem jutna már hely a Borussiánál. Egyébként Bürki és Hitz szerződése is 2023-ig szól a német klubnál, utóbbi nem is olyan régen hosszabbított.

Ami pedig a lehetséges dortmundi kapusjelölteket illeti, a németek továbbra is arról írnak, hogy a lipcsei Gulácsi Péter az elsőszámú célpont, aki évek óta tartó, egyenletes formája, Bundesliga-tapasztalata, illetve viszonylag alacsony, 12-13 millió eurós kivásárlási ára miatt is vonzó a Borussia számára.

Nem ő az egyetlen kiszemelt ugyanakkor, az állítólagos listán szerepel az albán Thomas Strakosha (Lazio) és az angol Dean Henderson (Manchester United) is, igaz, utóbbit a hírek szerint az MU erőteljesen marasztalná, hiszen vele terveznek hosszabb távon elsőszámú kapusként, ha a spanyol David De Gea eligazolna.

Rose és az olasz Interrel is hírbe hozott Gulácsi Salzburgból egyébként ismerheti is egymást, mert bár az első csapatnál már nem dolgoztak együtt, a tréner utánpótlás-edzőként már az osztrák klubnál dolgozott, amikor még a magyar kapus is ott védett.