A Wolfsburg elleni 3-1-s szomszédvári vereséggel megpecsételődni látszik a Hannover sorsa: a sereghajtó alsó-szászországi gárda hat fordulóval a Bundesliga-idény előtt 11 pontra áll a biztos bennmaradást jelentő 15. pozíciótól, sőt, még az osztályozós hely is 7 pontra áll Thomas Doll zsinórban hét bajnokit elveszítő csapata.

A volt ferencvárosi trénernek nem csak a vereséggel, de egy súlyos döntéssel is szembe kellett néznie a szombati mérkőzés előtt. Amennyiben az Arsenal kölcsönjátékosa, Takuma Asano pályára lépett volna a bajnokin, úgy a Hannovernek további hárommillió eurót kellett volna kifizetnie a londoniaknak a kölcsönszerződés egyik opciója szerint, ami a tizedik meccstől lép életbe – jelenleg Asano kilencnél tart.

A Hannover azonban jelenleg nem engedheti meg magának Martin Kind klubelnök szerint, hogy kifizessen 3 millió eurót Asanóért, ezért úgy döntött a klubvezető, hogy Doll a továbbiakban nem számíthat a 24 éves támadó középpályás játékára – a tréner és az Arsenal nem kis bosszúságára…

Doll erre a döntésre így reagált: “Ilyet még nem éltem át, mióta edző vagyok. A játékos már elfogadta a döntést, de nekem sem könnyű a helyzetem”.

Kind ugyanakkor a szakember mellett egyelőre kitart – legalábbis úgy tűnik, az idény végéig biztosan -, más kérdés, mi lesz a Dollt a klubhoz szerződtető Horst Heldt csapatmenedzser sorsa. Az elnök erről is nyilatkozott, illetve kijelentette, hogy számára már most eldőlt, hogy csapata kiesik a Bundesliga 2-be.

Vannak csodák a futballban, de csak mértékkel hiszek bennük… a játék megy tovább, de számunkra sajnos már csak a másodosztályban. Most egyértelműen meg kell terveznünk a jövőt, és kritikusan kell tekintenünk a felmerülő kérdésekre. Beszélek majd Heldt úrral, még nem tudom, ő maga mit gondol a szezon alakulásáról. Hogy az ő pozíciója hogyan alakul majd, az még a jövő kérdése – tette hozzá Kind.