A Bundesliga hivatalos oldala összegyűjtötte a bajnokság legmeghökkentőbb múlttal rendelkező játékosainak álomcsapatát. A Joshua Kimmichet, David Alabát, Serge Gnabry-t és Jadon Sanchót is felsorakoztató tizenegyben helyet kapott a magyar válogatott kapusa Gulácsi Péter is, akiről elismerően fogalmaztak a portálon.

– Manapság Gulácsi Manuel Neuer méltó kihívójának számít a Bundesliga legjobb kapusa címért folytatott versenyben, de nem volt ez mindig így. – kezdi a bajnokság honlapja a magyar kapus ismertetését. – Volt idő, amikor az RB Leipzig jelenlegi hálóőrét hagyták a Liverpool tartalékjai között vegetálni. Az első számú kapus, Pepe Reina, és az ő cseréje, Diego Cavalieri mellett a magyar válogatott egyetlen felnőtt mérkőzésen sem léphetett pályára az angol klubban 2007 és 2010 között, ehelyett 23-szor az U23-asok kapujában állt, mielőtt kölcsönadták volna alsóbb osztályokba.

Az akkori edző, Thomas Tuchel, a trió és a “fiúbanda gólöröm” meghódította a Bundesligát – írja Szalaiékról a bundesliga.com

Másik honfitársunk, Szalai Ádám a Real Madrid tartalékjai között rúgott góljaival játszotta be magát a különleges álomtizenegybe.

– Szalai Ádám nemrég tért vissza a Mainzhoz, hogy megkezdhesse másodvirágzását a klubnál, bár ha máshogy alakult volna a története, Cristiano Ronaldo mellett is termelhette volna a gólokat a Real Madridnál. Így bizony, 2007 és 2010 között Szalai a madridiak játékosa volt. Nem jutott el az első csapatig, de a tartalékoknál 79 meccsen 23 gólt jegyzett. Ronaldo, Higuain és Kaká mellé nem fért azonban be, így Mainzban találta meg a számításait André Schürrle és Lewis Holtby éktársaként.

A Bundesliga legmeghökkentőbb múltú játékosainak álomcsapata