Kórházba kellett szállítani az asszisztenst, akit fejbe dobtak egy félig teli műanyag pohárral a péntek esti VfL Bochum-Borussia Mönchengladbach német bajnoki labdarúgó-mérkőzésen. Jens Fricke, a hazai klub szóvivője azt mondta: úgy tudják, Christian Gittelmannt kivizsgálásra vitték a klinikára.

Az incidens – amely egy olyan lelátórész előtt zajlott le, amelyen többnyire bochumi szurkolók ültek – a 70. percben, 2-0-s vendégvezetésnél történt. A játékvezetői stáb és a csapatok az öltözőbe vonultak, majd körülbelül 15 perc után bejelentették, hogy nem folytatják a találkozót. A VfL Bochum később nyilvánosan kért bocsánatot.

– Csak annyit tehetünk, hogy minden fórumon elnézést kérünk Christian Gittelmannn partjelzőtől. Ez az este rendkívül kínos és keserű a számunkra. Egy nagyon buta akció – írta a Twitteren a klub.

Nem köntörfalazott a Bochum rutinos támadója, Simon Zoller sem, aki így kommentálta az esetet a közösségi oldalán:

– Mi, a VFL Bochum közel 2 éve írunk egy hihetetlen történetet. Ez az akció egyszerűen tiszteletlenség mindazokkal szemben, akik nap mint nap megtapasztalják ezt és részt vesznek ebben az utazásban! Az asszisztensről nem is beszélve! NEKED nincs helyed a stadionban! – üzent a poharat bedobó drukkernek a támadó.

A német Bundesliga történetében ez volt a nyolcadik alkalom, hogy egy mérkőzést félbe kellett szakítani, legutóbb 2011 áprilisában történt ilyen, akkor is hasonló okból. (MTI/csakfoci)

Csercseszov: “Az egész stadion látta, kivéve a játékvezetőt”, Supka: “Megérdemeltük volna az egy pontot” – edzői értékelések