Az sportingkc.com beszámolója alapján az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) illetékes bizottsága szerdán nyilvánosságra hozta azon vezetőedzők nevét, akik esélyesek az “Év edzője” címre. A három jelölt között van a Sallói Dánielt és Németh Krisztiánt foglalkoztató Sporting Kansas City magyar származású szakvezetője, Vermes Péter is.

Vermes, aki korábban 2011-ben és 2012-ben a döntős volt az “Év edzője” elismerésben, most olyan trénerekkel versenyez a címért, mint a Los Angeles FC-t irányító Bob Bradley, valamint az Atlanta United szakvezetője, Gerardo “Tata” Martino.

Az év edzőjének nevét később hozzák nyilvánosságra.

A vetélytársak:

Bob Bradley (Los Angeles FC): Rögtön az első szezonjában a rájátszásba vezette csapatát, és megdöntötte az újoncnak számító klubok pontrekordját (57).

Gerardo ‘Tata’ Martino (Atlanta United): Az összetett tabella második helyén végzett az együttesével, és az alapszakaszban rajtuk kívül más nem szerzett 70 gólnál többet.

Vermes 2009 óta a Sporting Kansas City vezetőedzője, májusban pedig 2023 decemberig meghosszabbította a szerződését.

Az 51 éves szakember több kulcsjátékosa kiválása után – többek között Khiry Shelton Felipe Gutierrez két hónapig harcképtelenné vált –, csapatával megnyerte (18 győzelem, 8 döntetlen, 8 vereség) a Nyugati Főcsoport alapszakaszát három ponttal megelőzve a Seattle Sounderst, valamint a játékosai pedig klubrekordot is döntöttek a megszerzett gólok (65) és a gólkülönbséget (+25) tekintve.

A klubhonlap kiemeli Sallói Dánielt is, aki minden sorozatot figyelembe véve 32 tétmeccsen, 13 gólt szerzett és 8 assziszt fűződik a nevéhez a szezonban.