Mint ismert, a magyar válogatott védője, Baráth Botond tavaly decemberben nem hosszabbította meg a szerződését a Budapest Honvédnál és az amerikai élvonalban szereplő Sporting Kansas Cityhez igazolt. A hátvéd a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, szívesen igazolt volna Európába, de vonzotta az amerikai közeg, a Kansasnél dolgozó Urbányi István pedig nagyon sokat segített neki abban, hogy odakerüljön.

Jobban járok anyagilag, mint a Honvédnál, magyar viszonylatban a Ferencváros és a Vidi szintjéhez hasonlóan fogok keresni – mondta Baráth, aki megerősítette, hogy határon túli magyar csapattól nem, de otthonról volt pár megkeresése, ő azonban mindenképpen külföldre akart igazolni.

Fő szempont volt, hogy két magyar játékos is van a csapatnál, akik nagyon sokat segítettek a beilleszkedésnél már az első napokon, de ugyanez elmondható a csapat többi játékosáról is.

Tavaly nagyon jó szezont futott a csapat és a védelem is nagyon jól működött, így biztosan nehéz dolgom lesz. Középhátvédként fogok szerepelni, de ha úgy alakul, számítanak rám a széleken is, jelen pillanatban középen érzem magam a legjobban.

Minden átigazolási hír egy helyen folyamatosan frissülő rovatunkban:

NB I-et megjárt rutinos játékossal erősített a Siófok – hazai átigazolási hírek

Baráth frappáns választ adott arra a kérdésre, hogy fogvédővel vagy bukósisakkal érkezik-e a Zlatan Ibrahimovic fémjelezte Los Angeles Galaxy elleni meccsre.

Egyelőre csak sípcsontvédőben, féljen ő tőlem, ne én tőle. Nem vagyok megijedve, meglátjuk a pályán, milyen lesz a tekintete és az enyém, és meglátjuk, ki fog félni a másiktól – folytatta Baráth, aki a magyar válogatottra is kitért.

Beszéltem Marco Rossival, aki örült annak, hogy sikerült külföldre igazolnom, de a távolságnak nem. Azt mondta, ha folyamatos játéklehetőséget kapok a csapatomnál, akkor szívesen lát a válogatottban is.

Baráth az interjú végén hozzátette, nagyon szeretne majd még karrierje során az új Bozsik Stadionban játszani, és reméli, úgy hozza az élet, hogy sok tapasztalattal tudja majd segíteni az ottani fiatalokat.