Az idegenbeli 0-0-s döntetlen után hazai pályán 3-2-es vereséget szenvedett a Sporting Kansas City a Portland Timberstől az MLS Nyugati főcsoportjának döntőjében. A meccs hőse a vendégek argentin játékosa, a két gólig jutó Diego Váleri volt, aki a 9(!) perces hosszabbítás végén szerezte meg a mindent eldöntő találatot.

A hazaiaknál Sallói Dániel kezdőként 65 percet kapott, ő szerezte a Sporting első gólját a 20. percben.

Salloi's nutmeg gives Sporting the lead!

👀 Watch your legs! #SKCvPOR 1-0 #ClaimTheCup

Közzétette: Sporting Kansas City – 2018. november 29., csütörtök

Sallói a duplázástól sem állt messze, hiszen gólja mellett még egyszer a kapuba talált, de vitatott módon, lesállás miatt nem adta meg végül a fejesgólját a játékvezető. A fiatal támadó így 33 meccsen 14 góllal zárta a bajnoki idényt, karriercsúcsot döntve.

Németh Krisztián a 70. percben, 1-2-nél állt be csereként és benne volt az egyenlítésben is, az ő labdaátlépése után alakult ki a második gól előtti helyzet.

Gerso ties the match!

81' ⚽️ Zusi crosses ➡️ Nemo dummies 💨 Gerso buries! Need one more!#SKCvPOR 2-2 #ClaimTheCup

Közzétette: Sporting Kansas City – 2018. november 29., csütörtök

Később, néhány percen belül két komoly helyzete is lehetett volna a magyar csatárnak, de előbb, amikor a kapu torkában várta a labdát, nem passzoltak neki, a második lehetőségnél pedig a társ ugyan végre passzolt, de lecsúszott neki a labda, amely így Németh helyett a portlandi kapusnál kötött ki.

A Portland a keleti győztes Atlanta United otthonában, a “magyar sassal” is ékesített Mercedes-Benz Stadionban játssza majd az MLS nagydöntőjét december 9-én.