A Washington Post egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva kész tényként kezeli, hogy  a 119-szeres angol válogatott Wayne Rooney a Stieber Zoltánt is a soraiban tudó, DC Unitednél folytatja pályafutását. Az angol szupersztár tavaly nyáron tért vissza nevelőegyesületébe az Evertonba, ahol az idei szezonban 31 bajnokin lépett pályára, és tíz találat fűződik a nevéhez.

Az amerikai lap információi szerint a 32 éves játékos nem érzi jól magát Angliában, és új kihívásra vágyik. Az esetleges transzfert bonyolíthatja, hogy Rooneynak 2019-ig van élő szerződése, és a liverpooli klub jelenlegi vezetőedző Sam Allardyce kijelentette, hogy ingyen nem távozhat, csak ha kifizetik az általuk kért 17 millió dollárt (14 millió eurót). Ha a 2008-ban Bajnokok Ligáját nyerő játékos valóban az USA fővárosában teszi át a székhelyét, akkor Stieber Zoltánnak igencsak impozáns csapattársa lesz.

A fővárosi lap megjegyzi, hogy a DC United komolyan meg akarja erősíteni a keretét. A washingtoni klubot szóbahozták Rooney mellett Javier „Chicharito” Hernandezzel, Carlos Tévezzel, vagy az olasz fenegyerekkel, Mario Balotellivel.

Rooney éves fizetése 10 millió dollár lehet

A Washington Post értesülései szerint az említett sztárok közül csak az angol válogatott játékos vette komolyan a DC United megkeresését. Az amerikai klub arra is felkészült, hogy Rooney éves fizetése 10 millió dollárra is rúghat. Az MLS-ben csapatonként három olyan játékos szerepelhet, akinek magasabb a fizetése, mint a bajnokság által rögzített felsőhatár. A washingtoniaknak jelenleg egy ilyen játékosuk van, vagyis kettőt még igazolhatnak.

Meg kell erősítenünk a csapatot, ezért mindenképpen egy klasszis játékost akarunk igazolni – mondta a csapat vezetőedzője, Ben Olsen.