A végrehajtó bizottság egyhangúan megszavazta Pavel Hapal és segítője, Oto Brunegraf menesztését, a döntés végrehajtásával Ján Kovácik elnök lett megbízva. Kovácik szintén feladatául kapta, hogy szerződést kössön az új vezetőedzővel és segítőivel – írja a sportolunk.sk.

A szövetségi kapitány Stefan Tarkovic lett, munkáját Marek Mintál és Samuel Slovák segíti. Az edzők november 30-ig kötöttek szerződést, de ha sikerre vezetik a csapatot az Európa-bajnoki selejtezőn Észak-Írország ellen, tovább is folytathatják a válogatott élén.

„Megszólítottuk Stefan Tarkovicot azért, mert ismeri a csapatot. Öt és fél évig dolgozott segítőként Ján Kozák mellett. Nagyon fontos volt számunkra, hogy egy olyan ember érkezzen, aki jól ismeri a csapatot. A további munkája egy újabb beszélgetés témája lesz november 30. után. Az is elképzelhető, hogy az edzők november 30 után is folytatják munkájukat“ – nyilatkozta Ján Kovácik.

A szlovák válogatott az Európa-bajnoki selejtezőn november 12-én Belfastban Észak-Írország ellen lép pályára, majd két Nemzetek Ligája mérkőzés vár rá Skócia majd Csehország ellen.