Arséne Wenger – akit még 2019 novemberében választottak meg a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) labdarúgás fejlesztéséért felelős igazgatójának –

olyan lesszabály-módosítást javasol, amelynek értelmében addig nem állna fenn a leshelyzet, amíg támadónak a védővel vagy védőkkel egyvonalban vannak azon testrészei, amelyekkel szabályos gólt szerezhet. Még abban az esetben sem, ha például a támadó egyéb testrészei, akár a keze/karja a leshatár vonala alapján előrébb helyezkedik el.

A jelenlegi szabályozás szerint akkor is lesen van a támadó csapat játékosa, ha a hozzá érkező passz pillanatában bármelyik testrésze –  akár centikkel – közelebb van a kapuhoz az utolsó védekező játékosénál. Wenger szerint a jelenlegi lesszabály ezen része miatt sokszor töredezett a játék, főként a videóbíró bevezetése óta, mert feleslegesen állítják meg a játékot, hogy a VAR segítségével visszanézzék és “kicentizzék” a hasonló eseteket.

Azokról az esetekről beszélek, amikor a lesállás akár centimétereken múlik. Talán vann arra mód, hogy módosítsunk egy kicsit a lesszabályon, így elkerülhető az a helyzet, amikor például azt mondják, hogy a támadó “orrának egy része” előrébb helyezkedett el és lesen volt…a FIFA folyamatosan a labdarúgás fejlesztésén dolgozik és nem szabad attól tartani, hogy az esetleges változásokat nyilvánosan is megvitassuk – fogalmazott a korábbi háromszoros angol bajnok, hétszeres FA-kupa győztes és BL-döntős Arsenal-tréner a BBC-nek.