Igazán előkelő listára került a Red Bull Salzburg magyar válogatott labdarúgója, Szoboszlai Dominik, aki a világ tíz legértékesebb 18 év alatti futballistái között emlegetnek. A Transfermarkt által közzétett listán olyan nevek szerepelnek, mint például a Real Madrid két sztárja, Vinícius Júnior és Rodrygo, a Chelsea-ben a tavalyi idényben bemutatkozó Callum Hudson-Odoi.

Szoboszlai a nyolcadik, holtversenyben a hetedik helyen áll a 12 millió eurós piaci értékével – hasonlóan, mint a St. Étienne fiatalja, William Saliba.

A 18 éves magyar labdarúgót Európa topcsapatai figyelik: az angolok közül az Arsenal, a németektől a Bayern München, a Bayer Leverkusen, az RB Leipzig, a Borussia Dortmund az olaszoknál Juventus és a Lazio, illetve a Barcelona érdeklődéséről lehetett hallani az elmúlt időszakban.

Szoboszlai a mögöttünk hagyott szezonban 16 tétmeccsen játszott, három gólt szerzett, és négy gólpasszt jegyzett az osztrák első osztályban. Az RB Salzburg tartalékcsapatában, az FC Lieferingben kilenc mérkőzésen hat gól, és négy gólpassz volt a mérlege a másodvonalban.