Érdekes lehetőségről számolt be a horvát sportcom.hr Futács Márkó kapcsán. A lap úgy tudja, elképzelhető, hogy a magyar támadó a téli átigazolási időszakban egy csereüzlet keretében távozik a Hajduk Splittől.

Azt Horvátországban is elismerik, hogy normális esetben a Hajduk nem válna meg a magyar csatártól, aki augusztusban keresztszalag-szakadást szenvedett, de a sérülés súlyosságához képest gyorsan gyógyul, és hamarosan akár újra pályára léphet. Futács szerződése azonban a nyáron lejár. Emellett a Hajduk szeretné megszerezni a Rijeka 30 éves szélsőjét, Marin Tomasovot, aki jelenleg kölcsönben Kleinheisler László együttesében, az Asztanában szerepel. Ezek miatt, a horvátok szerint elképzelhető egy olyan üzlet, amelyben Futács és Tomasov helyet cserélhet egymással: azaz a horvát válogatott játékos Splitbe, míg a magyar válogatott támadó a Rijekába kerülhet.

A lap szerint ezzel inkább utóbbi klub járna jól, amely aligha engedhetné meg magának, hogy megszerezze az előző szezon gólkirályát.

Érdemes azért megemlíteni, hogy Mario Branco, a Hajduk Split sportigazgatója legutóbbi nyilatkozatában így fogalmazott.

Szeretném, ha addig, amíg én a klubnál vagyok, Futács is maradna, és hosszabbítana.

Húsz fordulót követően a Hajduk a második, a Rijeka a negyedik a horvát élvonalban, a két együttest mindössze három pont választja el egymástól.