A Legia tulajdonosa, Dariusz Mioduski csütörtökön alaposan kiakadt a csapatból a tartalékokhoz száműzött Nagy Dominikra. Többek között azt mondta: „Nem fogunk titeket itt babusgatni, nem engedjük meg senkinek, hogy a Legiát csak egy ATM-nek tekintse!”

Pénteki nyilatkozatában azonban – amelyet a przegladsportowy.pl idéz – már finomabban beszél a magyar futballista helyzetéről, igaz, azt most is hangsúlyozza, hogy Nagynak változtatnia kell a hozzáállásán. Azt azonban tagadja, hogy az M4-nek adott interjúja váltotta volna ki a feszültséget.

– Dominik mostanában rosszul játszott, és nem a futballra koncentrált. Az interjú egy nappal azután volt, hogy az edző kihagyta volna őt a Lechia elleni keretből. Ráadásul csak néhány nappal később jelent meg. A lengyel újságírók túlzásba estek a távozásával kapcsolatos mondatainál. Közvetlenül a mostani problémához kötötték őket.

Az normális, ha Nagynak vannak céljai, és egy jobb csapatban szeretne majd játszani. Elfogadjuk, hogy a Legia csak egy ugródeszka számára, hogy egy nyugati klubba menjen, de mindennek megvan a maga menete.

Mioduski  azonban kiemeli, hogy egy játékos csak akkor viselkedhet sztárként, ha folyamatosan klasszis teljesítményt nyújt.

– Támogatom Jozak edző döntését. Dominiknak el kell gondolkodnia néhány dolgon. Az edző először azt akarja, hogy tiszta legyen a feje. Rosszul játszott, és nem fókuszált a futballra. Ahhoz, hogy sztár legyél, úgy is kell játszanod, ahogyan egy sztár teszi. Neked kell jelentened a különbséget, hogy az egész csapatot jobbá tedd. Ez a státusz nem a semmiből jön, és úgy tűnt, Dominik mostanában azt hiszi, ezt kevéssel is ki lehet érdemelni. Ha bizonyítja az értékét, és azt, hogy jó fizikális állapotban van, akkor visszatérhet a csapathoz.

A lengyel lapok sokat foglalkoztak azzal is, hogy a Legia-szurkolók szerint a magyar játékos túl gyakran megfordult a lengyel éjszakában.

– Hogy partizna? Ne igyon alkoholt! Fiatal még, ne legyünk képmutatóak, néha elmehet szórakozni. De nem mindegy, hogy mikor és hova megy.

Ne csodálkozzunk, ha a szurkolók figyelik őt, ha a Legia kikap, ő pedig rosszul játszik. Elmész vacsorázni, 24 órán át a városban ülsz, aztán másnap meccsed van. Ez talán rendben lenne, ha a pályán jól teljesítesz. De ez a Legia. Dominiknak meg kell értenie, hogy ebben a klubban nagyok az elvárások.