Hamarosan új edző után nézhet a lengyel első osztályban 2. helyen álló Legia Varsó csapata, miután a klub tulajdonosa, Darius Mioduski egy online műsorban elismerte, kirúgta a portugál vezetőedzőt.

A 46 éves szakember menesztéséről azóta több lengyel portál a saját értesüléseire hivatkozva cikkezett, majd ezt hétfő este a Sport.pl élő online műsorában vendégeskedő elnök megerősítette a hírt.

Úgy döntöttem, Ricardo Sa Pinto a továbbiakban nem fogja irányítani a csapatunkat. Hétfőn megkezdtük a szerződésének felbontását, várhatóan keddre sikerül megállapodnunk a szakításról. Jó esély mutatkozik arra, hogy az utódja Aco Vukovic lesz, azonban ez még nem biztos – idézi Darius Mioduski elnököt a legia.net, majd hozzátette, hogy a Legia célja, trófeákat nyerjen és úgy érezte, az együttes távolodik ettől.

A varsóiak magyar válogatottja, Nagy Dominik korábban több ízben hangoztatta, kedveli a portugál tréner munkásságát, valamint Sá Pinto is a játékosa teljesítményét, akinek sok játéklehetőséget biztosított az elmúlt időszakban.

Az új edzőm sokat segített nekem. Szabadságot adott a pályán, amit élvezek. Mindent meg kell tennem azért, hogy megháláljam neki a belémfektetett bizalmat. Amikor tudom, hogy az edző bízik bennem, sokkal jobban játszok – mondta korábban Nagy Dominik a polskatimes.pl-nek.

A Legia Varsó a legutóbbi fordulóban 4-0-ra kikapott a Wisla Krakkótól, amivel 27 forduló után öt pontra nőtt a hátránya az első Lechia Gdansk mögött.