A csakfoci.hu múlt héten szombaton elsőként számolt be arról, hogy a mögöttünk hagyott NB I-es idényben 7. helyen végző ZTE csapatától távozik a védőként és középpályásként is bevethető Kocsis Gergő, aki a lengyel élvonalbeli Podbeskidzie csapatában folyathatja pályafutását.

Honlapunk értesüléseit az egy fordulóval a szezon vége előtt már biztosan feljutó a lengyel másodosztályú, nyártól már az élvonalban szereplő együttes megerősítette – magyar nyelvű bejelentést tett vasárnap – igaz, akkor még nem nevezték meg a legújabb szerzeményüket.

A lengyel klub hétfőn délután hivatalosan is bemutatta Kocsis Gergőt, aki két évre kötelezte el magát új csapatánál.

Univerzális játékos vagyok, aki a pálya közepén és a védelemben is tud játszani. Mivel az elmúlt szezonban sok sérült volt a csapatban, különböző posztokon kellett játszanom, legtöbbször jobb oldalt, de bal oldalon is megálltam a helyem. Olyan játékos vagyok, aki sokat fut, és próbálom játszani a játékot. Szeretek becsúszni, labdákat szerezni, majd ezekből támadásokat indítani. Ez a játékstílus nagyon sokat adhat a csapatnak, azonban emellett szeretném növelni a gólpasszaim és a góljaim számát – kezdte a tspodbeskidzie.pl-nek Kocsis Gergő, aki az elmúlt napokban a lelátóról figyelte leendő társait a Radomiak Radom és az Odra Opole elleni bajnokin.

Nagyon jó érzéseim vannak az átigazolásommal kapcsolatban. Úgy éreztem, a csapatnak tényleg szüksége van rám, szeretnének további célokat elérni a vezetőkkel, és a szakmai stábbal együtt. Nagyon jó benyomásokat tettek rám a mérkőzések során, és nagyon jó a klub szervezeti felépítése is. Úgy gondolom, a csapatnak kemény mentalitással rendelkezik, ami megfelelő számomra.

A 26 éves Kocsis a mögöttünk hagyott NB I-es idényben 21-szer kezdőként és 5-ször csereként lépett pályára. Nem először állt légiósnak, ugyanis korábban a német Augsburgnál, Dunaszerdahelyen és a cseh MFK Karvinánál is futballozott már.