A lengyel válogatott és a Legia korábbi védője, Maciej Murawski dicsérte Nikolics Nemanját, aki most télen szerződött el Varsóból. Murawski szerint a lengyel csapatnál hibáztak, amikor nem adtak elég játéklehetőséget Nikónak a BL-ben. Szerinte ugyanis a magyar csatárral sokkal eredményesebb lett volna a Legia.

– Nikolics jó lett volna a Bajnokok Ligájában, ha a Legia a torna esélyese vagy más felfogásban játszik a csapat. A Real ellen megmutatta, hogy rengeteg helyzetet alakított ki – ugyanúgy, ahogyan azt a bajnokságban is tette -, és uralta az ellenfelet. Ez persze nem könnyű egy Borussia- vagy Real-szintű ellenféllel szemben, akkor sem ha támadóan lépsz fel, mert ezek a csapatok keresik a kontralehetőséget. Niko fantasztikusan érzi a kaput a tizenhatoson belül. Ha a Real ellen többet lehetett volna a pályán, a Legia biztos, hogy több gólt szerez. Hihetetlen ösztönei vannak, mindig tudja, hogy hova pattan majd a labda, ezt a lengyel bajnokságban bizonyította, de a Bajnokok Ligájában is meg tudta volna mutatni. Nem az a típusú játékos, aki megtartja a labdákat, ettől függetlenül a képességei megvoltak ahhoz, hogy a Bajnokok Ligájában ezeket kamatoztatni tudja. Csak a Legia nem használta őt megfelelően.

Murawski szerint az ősz legjobb játékosa egyértelműen a magyar volt, de az érte kapott hárommillió euróból a Legiának tudnia kell pótolnia a játékost.