Március 8-án felfüggesztették a koronavírus-járvány miatt a horvát élvonalbeli bajnokságot, így vezetőség kénytelen volt radikális változtatást hozni a klub életében.

A sport.blic.rs információi szerint idén a Bajnokok Ligájában is szereplő Dinamo Zagreb vezetői szeptember 30-ig 30 százalékos fizetéscsökkentést vezettek be. A Dinamo mintegy 450 embert foglalkoztat, és mivel a felfüggesztés óta nincs bevétele, így nem tudja biztosítani a fennmaradását. A lap szerint a 20-szoros bajnok vezetősége úgy akarta csökkenteni a költségeket, hogy

a játékosok és a szakmai stáb tagjai fizetésének egyharmadát átutalják most, majd a másik harmadát fél évvel később, a harmadikról le kell mondaniuk.

Az ajánlatot a játékosok nevében a vezetőedző, és a csapatkapitány, Arijan Ademi visszautasította, így a klub válaszként Nenad Bjelica edzői stábjának szerződését azonnali hatállyal megszüntette, így többek között a két leghűségesebb társa, Rene Poms és Martin Mayer is távozott a klubtól, akikkel karrierje kezdete óta együtt dolgozott.

Lapértesülések szerint a játékosok közötti legalacsonyabb fizetés 100 ezer euró a legmagasabb pedig 800 ezer euró, míg Bjelica vezetőedző körülbelül évi 1,5 millió eurót keres.