Mint ismeretes, hosszabb ideje alkudozott egymással a lengyel Slask Wroclaw és a svájci Sion a tavalyi U20-as vb társgólkirálya, Mervó Bence ügyében.

A Slask végleg megvásárolta volna a magyar támadót, miután tavaszi kölcsönjátéka során elégedettek voltak az utánpótlás-válogatott játékossal, de nem tudott anyagilag megfelelő ajánlatot tenni. Az igazolás úgy tűnt kútba esik, és Mervó marad Sionban. Egy hete aztán jött a hír, hogy a két klub mégis megegyezett, és a Slask várja Wroclaw a Mervót, hogy csatlakozzon a csapathoz. Azóta csend volt, nem lehetett hallani újabb információt, ám most a lengyel dolfutbol.pl cikke szerint fordulat állt be az ügyben, miután állítólag Mervó nem fogadta el a Slask ajánlatát.

Ezt Adam Szmajdziński, a Slask ügyeiben jártas lengyel játékosügynök is megerősítette a Twitteren, azt írta, hogy a két klub megegyezett egymással, amikor a játékos maga táncolt vissza.

Mervó döntését katasztrófaként értékelte a portál, és azt írta, hogy a klubot is hidegzuhanyként érte a döntés, biztosak voltak ugyanis Mervó megszerzésében. A lap azt írja, nem kizárt, hogy a csatár esetleg más klubok felé kacsintgat inkább, török kérők merültek fel még vele kapcsolatban.

Később aztán jött az újabb csavar, a klub bejelentette, hogy mégis megszerezte a csatárt, igaz nem végleg, hanem újra kölcsönben, opciós vásárlási joggal. Paweł Żelem klubelnök maga is azt mondta, hogy csütörtök éjszakáig úgy tűnt, nem valósul meg az üzlet, de végül meg tudtak egyezni a csatárral.