Az elmúlt hétvégén fontos győzelmet aratott a horvát élvonalban szereplő NK Osijek, amely 3-1-re legyőzte hazai pályán az Inter Zapresicet a bajnokság harmadik fordulójában. Az eszéki siker egyik kulcsfigurája Kleinheisler László volt, aki a félidőben, 0-1-es állásnál állt be csereként. A 68. percben Petar Bockaj egyenlített, egy perccel később egy tetszetős kényszerítőzés után Kleinheisler talált a vendégek kapujába, a harmadik gólt pedig Mance lőtte.

A magyar válogatott középpályással kapcsolatban meglepő dolgot árult el az edzője, Dino Skender az egyik horvát regionális napilapnak.

– Egyáltalán nem lett volna szabad játszania, még a padon sem kellett volna ülnie – kezdte a 35 éves tréner a Glas Slavonije-nak.

Az ördög nem hagyott nyugodni, az utolsó pillanatban leültem a kispadra, és a félidőben azt mondtam neki, te jössz, még akkor is, ha izomgörcsöd van.

Azt sem tudom, miért kerültem ilyen állapotba, ahol készen állok arra, hogy kockáztassam a játékosok egészségét a győzelem miatt. Hihetetlen volt a stadion atmoszférája, és nem volt könnyű indokolt döntéseket hozni – fogalmazott a szakember, akinek több játékosa is fájdalomcsillapítóval játszott az ominózus mérkőzésen.

Boldog vagyok, hogy sikerült gólt szereznem és nyertünk is. Mindig száz százalékot igyekszem nyújtani – értékelte a saját és csapata teljesítményét a magyar légiós az Osijek közösségi oldalának adott interjúban.

Kleinheisler az Inter Zapresic elleni bajnokit megelőzően a bolgár CSZKA Szófia ellen elveszített EL-selejtezőn szenvedett combsérülést, ezért le kellett cserélni. Az akkori orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy a derékproblémái hatnak ki a combjára, és az ott található izomcsoportokat kell megerősíteni.