A spanyol bajnok Real Madrid portugál klasszisa tavaly június elseje óta 93 millió dollárral lett gazdagabb, ebből a Forbes adatai szerint 58 millió dollár a fizetése, míg a maradék 35 milliót a szponzoraitól zsebelte be a négyszeres aranylabdás. Ronaldo ezzel egymást követő negyedik évben zárt az élen a labdarúgók között.

A második helyen az FC Barcelonával szombaton spanyol Király-kupát nyert argentin Lionel Messi áll 80 millió dollárral (53+27), míg a képzeletbeli dobogó alsó fokára csapattársa, a brazil Neymar fért fel 37 millióval (15+22).

 

A jövő szombati, cardiffi Bajnokok Ligája-döntőre címvédőként készülő madridiak még két játékost adnak az első tízbe: a walesi Gareth Bale a negyedik, míg a kolumbiai James Rodríguez a kilencedik a listán, a katalánoktól az uruguayi Luis Suárez a hetedik. A két spanyol csapat játékosain kívül csak manchesteri labdarúgók fértek be a tízbe: a Unitedből a svéd Zlatan Ibrahimovic, az angol Wayne Rooney és a francia Paul Pogba, a Cityből pedig az argentin Sergio Agüero.

Érdekesség, hogy a másik BL-döntős együttes, az olasz bajnok és kupagyőztes Juventus egyetlen játékosa sem fért be a legjobb húsz közé a kereseti listán. (MTI)

 

A TÍZ LEGJOBBAN KERESŐ LABDARÚGÓ A FORBES SZERINT

1. Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid): 93 millió dollár

2. Lionel Messi (argentin, FC Barcelona): 80

3. Neymar (brazil, FC Barcelona): 37

4. Gareth Bale (walesi, Real Madrid): 34

5. Zlatan Ibrahimovic (svéd, Manchester United): 32

6. Wayne Rooney (angol, Manchester United): 23.6

7. Luis Suárez (uruguayi, FC Barcelona): 23.3

8. Sergio Agüero (argentin, Manchester City): 22.6

9. James Rodríguez (kolumbiai, Real Madrid): 21.9

10. Paul Pogba (francia, Manchester United): 21.2