Az Eredivisiében a 2018/2019-es szezonban 7. helyen végző Heracles csapata hivatalos oldalán jelentette be, hogy kivásárolta még élő szerződéséből a kölni nevelésű szerb-magyar kettős állampolgár Szőke Adriánt. A 21 éves támadóval a holland klub két éves kontraktust kötött.

– Nagyon sokat jelent számomra ez a lépés – nyilatkozta Szőke a heracles.nl-nek. – Fiatal játékosként bízom benne, hogy sokat fejlődhetek a Heraclesznél. Sok támadó bizonyított már itt korábban, rajtam múlik, hogy élek-e a lehetőséggel. Köszönöm a Heraclesznek és a Kölnnek, hogy lehetővé tették ezt az átigazolást.

A klub technikai igazgatója, Tim Gilissen is örömét fejezte ki a magyar fiatal érkezésével kapcsolatban.

– A megfigyelőink jó ideje követik már Adrián pályafutását – mondta Gilissen a hivatalos klubhonlapnak. –  Megmutatta a Köln második csapatában, hogy támadásban erős, hogy a középpályán, illetve a támadósorban több poszton is bevethető, illetve hogy van orra a gólszerzéshez. Az életkorából és a képességeiből adódóan úgy gondoljuk, hogy nálunk teheti meg pályafutása következő előrelépését.

A zentai születésű Szőke Adrián 2016 januárjában került a Köln utánpótlásába, 2017 nyarától pedig már a második csapatot erősítette. Az U19-es bajnokságban, és a Regionalligában (negyedosztály) érdekelt csapatokban összesen 72 alkalommal lépett pályára, és támadó középpályásként 19 gólt szerzett. Szőke a szerb U18-as válogatottban is bemutatkozhatott, összesen két meccsen szerepelt déli szomszédunk ifi-csapatában.