Mint ismert, csütörtökön késő este hivatalosan is megerősítették, hogy Emiliano Sala holttestét találták meg a két és fél hete lezuhant magánrepülőgép maradványai között  a La Manche-csatornában. Az argentin támadó Nantesból utazott új klubjához Cardiffba, amikor a repülője a tengerbe zuhant.

A tragédia az egész futballvilágot megrendítette, többek között Diego Maradona, Mesut Özil és Kylian Mbappé is megható sorokkal búcsúzott a 28 éves játékostól a közösségi oldalakon.

Sala halála miatt a francia élvonalbeli és másodosztályú mérkőzések is egyperces gyászszünettel kezdődnek majd a hétvégén, sőt, a játékos korábbi együttese, a Nantes külön gesztussal is tiszteleg az elhunyt focista előtt. A francia klub úgy döntött, hogy a Nimes elleni hazai találkozóra kilenc euróra csökkenti a jegyárakat – Sala a 9-es mezt viselte -, hogy megteljen a stadion, és méltóképpen búcsúztassák a 28 évesen eltávozott támadót.

A Stade de la Beaujoire befogadóképessége 37 463 fő, a hazai találkozókra pedig átlagosan 24 ezer szurkoló kíváncsi, a jegyárak pedig 18 és 43 euró között mozognak.

“Örökre veled, Emiliano!” – így gyászolja Salát a focivilág