Az L’Épique és az RMC Sport értesülései szerint felébresztették a mesterséges kómából a Montpellier 23 éves játékosát, Junior Sambiát.

A fiatal szélső már egyedül lélegzik, azonban

a kórházban továbbra is szigorú megfigyelés alatt áll, mivel nagyon legyengült és esetlegesen újra légzési zavarok léphetnek fel nála.

Sambia kedden került kórházba, majd az elvégzett első koronavírus-tesztje negatív lett, romlott az állapota, és a tüdejével is adódtak gondok. A fiatal labdarúgót másodszor is letesztelték, ekkor kimutatták nála a betegséget. Állapotával kapcsolatosan az ügynöke korábban a La Parisien című napilapnak nyilatkozott.

Pénteken még stabil volt az állapota. Az egészségügyi korlátozásokat betartotta. Feltehetőleg vásárlás közben fertőződhetett meg. Három napon keresztül hasmenéssel küszködött, emiatt kedden elment a kórházba. Amikor felhívtam, akkor infúziót kapott, és megkapta a koronavírus-teszt eredményét, ami negatív volt. Szerdán elhagyta a kórházat, de utána problémák adódtak a tüdejében, egyre rosszabb állapotba került, ezért mesterséges kómába helyezték – mondta korábban az ügynök.

Sambia az idei szezonban 22 tétmeccsen lépett pályára, egy gólt szerzett és ugyanennyi gólpasszt jegyzett.

Koronavírus: “Problémák adódtak a tüdejével” – kómában fekszik az élvonalbeli csapat fertőzött játékosa