A francia élvonalban szereplő szélsője, Salomon Sambia (ismertebb nevén: Junior Sambia) kedden került kórházba. Az itt elvégzett első koronavírus-tesztje negatív lett, majd romlott az állapota, és a tüdejével is adódtak gondok. A 23 éves szélsőt másodszor is letesztelték, ekkor kimutatták nála a betegséget.

Sambia ügynöke, Fréderic Guerra a La Parisien című napilapnak nyilatkozott a játékos állapotával kapcsolatban.

Pénteken még stabil volt az állapota. Az egészségügyi korlátozásokat betartotta. Feltehetőleg vásárlás közben fertőződhetett meg. Három napon keresztül hasmenéssel küszködött, emiatt kedden elment a kórházba. Amikor felhívtam, akkor infúziót kapott, és megkapta a koronavírus-teszt eredményét, ami negatív volt. Szerdán elhagyta a kórházat, de utána problémák adódtak a tüdejében, egyre rosszabb állapotba került, ezért mesterséges kómába helyezték – mondta az ügynök.

Sambia visszament a kórházba, ahol újratesztelték, a második vizsgálat pozitív eredményt mutatott.

A Montpellier egy rövid közleményt kiadott, melyben megemlítik, hogy az egyik labdarúgójuk emésztőrendszeri és légzőszervi problémák miatt két napig kórházba van, és speciális körülmények között megfelelő ellátásban részesül.

Sambia az idei szezonban 22 tétmeccsen lépett pályára, egy gólt szerzett és ugyanennyi gólpasszt jegyzett.

Koronavírus: A polgármester bejelentette az NB II-es csapat támogatásának felfüggesztését – minden hír a járványról!