Egy idényt követően búcsút int a francia élvonalban szereplő PSG-nek Gianluigi Buffon, akinek a klubja nem hosszabbította meg a június 30-án lejáró szerződését.

Köszönök mindent, amire lehetőségem nyílt Párizsban a klubnál megtapasztalni. Tizenkét hónappal ezelőtt, amikor ideigazoltam hihetetlen fogadtatásban részesítettek a szurkolók, amit most a szívem mélyéről köszönök nekik. A mai napon véget ért az Olaszországon kívüli kalandom.

Ernest Hemingway azt írta, hogy a világon az emberek csak két helyen élhetnek igazán boldogan: otthon és Párizsban. Mától fogva ez már rám is igaz. Párizs kicsit mindig is az otthonom marad. Allez, Párizs!

Köszönöm és sok sikert kívánok mindenben! – búcsúzott a klub hivatalos honlapján a világbajnok olasz kapus.

A 41 éves, 176-szoros olasz válogatott hálóőr 17 év után tavaly nyáron igazolt a Juventustól a PSG-hez, ahol egy évre kötelezte el magát. A 2018-19-es szezonban a párizsiakkal megnyerte a francia bajnokságot, valamint a francia szuperkupát is elhódította.

Visszatérhet a Juventushoz

A SportMediaset információi szerint Buffon visszatérhet a Juventushoz, ahol egy igazgatói posztot kaphat, így korábbi csapattársával, Pavel Nedveddel dolgozhat majd együtt, aki jelenleg klub alelnökeként tevékenykedik.

A rutinos kapus nem zárta ki annak lehetőségét sem, hogy még védjen.