A válogatott védő / szélső, Bese Barnabás együttese, a Le Havre a Brest csapatát fogadta kedden, öt győztes mérkőzéssel a háta mögött. Beséék a negyedik helyen zárták a francia másodosztály, a Ligue 2 “alapszakaszát” és elsőként az ötödik helyezett Brestet kellett felülmúlniuk hazai pályán.

A 2-0-s siker alapkövét Jean-Pascal Fontaine tette le a 38. percben, nagyszerű lövéssel kipókhálózva a bal felső sarkot. Bonnet a 88. percben állította be a végeredményt. A vendégektől Butin (89. perc), a hazaiaktól pedig Youga (91. perc) kapott piros lapot a meccs végén.

Az egész meccsen a pályán lévő Bese megint kitett magáért, lendületes futballt mutatott be, bejátszva a teljes jobb oldalt és a támadások segítésében is igen aktív volt.

Somália csapata is szembejöhet

A Le Havre győzelmével a feljutásért zajló rájátszás második körébe lépett, a harmadik helyezett Ajaccio otthonában következik egy, szintén 90 perces párharc. A meccs győztese az első osztály 18. helyezettjével dönt arról oda-visszavágó keretében, melyik csapat szerepelhet a Ligue 1-ben a 2018/2019-es idényben. Az élvonalban erre a pozícióra a Caen-Toulouse-Troyes trió egyikének lehet még esélye az utolsó fordulóban.

Le Havre – Brest 2-0 (Fontaine 38., Bonnet 88.)