A montenegrói FK Zeta után a liechtensteni Vaduz labdarúgócsapata vár a MOL Fehérvár FC-re. A csütörtök esti találkozót megelőzően Marko Nikolic vezetőedző, és a fehérváriak balhátvédje, Stopira ismertette a várakozásait a Pancho Arénában megtartott sajtóeseményen.

Nehéz mérkőzést várok és még időben szeretnék mindenkit figyelmeztetni, hogy komoly ellenféllel nézünk szembe, akik képesek meglepetést okozni. Senki ne számítson gálamérkőzésre! – idézi 40 éves szerb tréner szavait a molfehervarfc.hu. – Jelenlegi tudásom szerint azt mondanám, hogy mindkét félnek 50-50% esélye van a továbbjutásra. Maximálisan koncentrálnunk kell, mivel a Vaduz ugyan kis országból jön, de profi bajnokságban, Svájcban játszanak. Magas színvonalat képviselő játékosaik vannak, nagy nemzetközi rutinjuk van.

Vinícius Paulót a napokban megműtötték Barcelonában, játékára akár 5-6 hónapig sem számíthatunk. Innen is szeretnék gyors és sikeres felépülést kívánni neki, várjuk vissza a csapatba! A többiek készen állnak a csütörtöki találkozóra.

Stopira is hasonló véleményen van, mint edzője, azaz kemény mérkőzésre számít.

Sokat dolgoztam azért, hogy enyém legyen a második legtöbb nemzetközi tétmérkőzés a Vidi történetében. Különleges pillanat ez számomra. Most viszont csak az számít, hogy nehéz mérkőzés elé nézünk, amire teljes mértékben felkészültnek kell lennünk, és nemcsak 90 percig, hanem a visszavágóval együtt 180 minutumon át. Kiegyenlített találkozó lesz, ahol jó eredményt kell elérnünk a továbbjutás kiharcolása érdekében.

Ha egy dolgot kell kiemelnem a tavalyi menetelésünkből, amit idén is hasznosíthatunk, az mindenképpen a harciasság. Fegyelmezetten kell küzdenünk, maximálisan koncentrálnunk, mert az európai színtéren minden apró hibát megbüntetnek.

A vezetőedzőhöz hasonlóan én is szeretnék jobbulást kívánni Viníciusnak és mindent megteszünk, hogy győzelmet ajánlhassunk neki holnap este!

Legalább fél évre kidőlt a Fehérvár válogatottja