Dibusz Dénes a 0-0-s litvániai EL-playoff mérkőzés után azt hangsúlyozta, hogy a Ferencváros fő problémája a rossz helyzetkihasználás volt. A Fradi kapusa elmondta, hazai pályán a visszavágón csapata ki fogja vívni a továbbjutást.

Igazából a végét rontottuk el többször is. Akadt olyan helyzet, amikor a védelmük mögé tudtunk kerülni. Volt olyan is, amikor picit hosszú volt a beadás, vagy nem volt elég pontos a lövés. Tokmacnak volt két-három olyan lövése, ami centikkel ment mellé. Dolgozni kell tovább. Azt gondolom, hogy jövő héten hazai pályán a szurkolóink támogatásával ezek a lövések be fognak menni, és akkor meglesz a továbbjutás – mondta az M4 Sportnak a 28 éves hálóőr.

Az FTC csapatkapitánya, Lovrencsics Gergő így értékelt:

Nehéz meccs volt. Ahogy láthattuk és tapasztaltuk, nagyon magas csapatról beszélünk. Az erényük az volt, hogy állandóan felívelgették a labdákat a két erős, magas csatárra és azokból kezdeményeztek. Az első öt percben volt két veszélyesebb helyzetük, amelyeket átvészeltünk. Utána játszottunk, folyamatosan járattuk a labdát. Ugyanakkor nagyon nehéz megbontani ezt az ötvédős rendszert, sőt a végén már kilencen is védekeztek. A második félidő közepétől már a támadóik is a saját térfelükön voltak. Mennünk kell tovább, van még egy felvonás – tette hozzá védőnk, aki azt is elmondta, hogy a játék mely területein kell változtatni a jövő csütörtöki visszavágón – idézi a fradi.hu a jobbhátvédet, aki aztán a második mérkőzésre is bővebben előretekintett.

Sok helyzetünk volt, de nem találtunk be. Tanulnunk kell ezekből a szituációkból. Ezek miatt érthetően maradt hiányérzet bennünk, hiszen korábban azt beszéltük, hogy fejezzük be a támadásokat, ezáltal is meggátolva a kontratámadásaikat. Volt, hogy centiméterekkel ment mellé a labda. Hazai pályán még többször kell próbálkoznunk és biztos, hogy egy kísérlet bemegy majd. Türelmesebbnek kell lennünk, de biztos vagyok benne, hogy Szergej Rebrov olyan taktikával küld pályára minket a hazai visszavágón, amellyel nyerhetünk. Hátul pedig ugyanilyen stabilan kell védekeznünk – zárta gondolatait Lovrencsics.

Rebrov: “Mérges vagyok, mert mindennap azt gyakoroljuk, hogy…”