Pár napja már beszámoltunk arról, hogy a Vasas Európa Liga-riválisa, az izraeli Beitar Jeruzsálem a korábbi Chelsea- és Liverpool-csillaggal erősítené meg keretét.

Vasárnap be is jelentették a 37 éves Yossi Benayoun érkezését, aki egyelőre az idény végéig írt alá. A támadó középpályás a Maccabi Tel Avivtól érkezik új csapatához (szerződésbontást követően), de korábban többek között a Chelsea, a Liverpool, az Arsenal, a West Ham és a QPR színeiben is futballozott. Mintegy 3000(!) szurkoló köszöntötte a klubnál a 98-szoros válogatott játékost, akit szinte “hősként” üdvözöltek a drukkerek.

Sok játékostársam mondta már, hogy fontos dolgot hagynék ki a karrieremben, ha nem játszanék egyszer sem a Beitarban. Örülök, hogy végre lehetőségem nyílik rá. A tervem az most, hogy az idény végén aztán visszavonulok, de az sem kizárt, hogy még egy-két évig a klubnál maradok

– idézi a The Jerusalem Post a futballistát.

A lap szerint a korábbi EL-győztes játékos, már a csütörtöki, hazai odavágón pályán lehet a Vasas ellen. Mint ismeretes, az UEFA zártkapus meccsre büntette a Beitart korábbi szurkolói kihágások miatt, így ezen a találkozón drukkerek nem lehetnek majd.

Eli Ohana, az izraeli futball legendája és a klub elnök így értékelte Benayoun érkezését.

Ő az izraeli labdarúgás történetének egyik legnagyobb játékosa. Mind profiként, mind vezérként nagy segítségünkre lehet majd. Ezzel a tapasztalattal és sikeréhséggel, ami neki van, ő a megfelelő játékos a csapatunkba, a sikeréhség terén pedig sok 25 évesen is túltesz.

A Beitar edzője, Sharon Mimer is biztos benne, hogy Benayoun nagy segítségére lesz csapatának.

Nem számít, hogy hány éves, csak az, amit a pályán mutat. Egy erős magja van a csapatnak a múlt idényből, és vele csak még erősebbek lettünk. A keret már most is sokra hivatott, de szeretnénk tovább fejleszteni azt, hiszen nagyon maga elvárásaink vannak a csapattal szemben, és remélem, képesek leszünk elérni a céljainkat.

TOVÁBB: Közleményt adtak ki a Vasas szurkolói az EL-meccs kapcsán!