A Ferencváros szeptember végén hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedett a Betis ellen az Európa Liga G-csoportjában. A sevillai együttes elleni “visszavágót” csütörtökön 18.45-től rendezik a Benito Villamarín Stadionban, a találkozót megelőzően az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatón Peter Stöger vezetőedző és Henry Wingo képviselték a Fradit.

Miután láttuk már az összes csoportellenfelünket, úgy gondolom, ez könnyedén lehetne akár egy Bajnokok Ligája-csoport is, nagyon erős csapatokkal kerültünk össze. Ráadásul mindegyikük különböző stílust képvisel, ami érdekes kihívás – kezdte  Peter StögerSzámomra nagyon szimpatikus a Betis játéka, sokpasszos támadójátékot játszanak. Nehéz egy ilyen képességű együttes ellen érvényesíteni a céljainkat, de természetesen megpróbálunk mindent ennek érdekében. Az elmúlt hetekben sikerült apró lépéseket tennünk a helyes irányban, reméljük, ezt most a nemzetközi porondon is tudjuk kamatoztatni és pontot, pontokat tudunk szerezni – mondta a vezetőedző, akit ezután arról kérdeztek, mi a terve a spanyol élvonal leghatékonyabb csatárpárosának semlegesítésére.

Úgy gondolom, csapatszinten tudunk csak hatékonyan védekezni ilyen képességű játékosok ellen. Szerencsére egyre jobban és jobban ment a védekezés az elmúlt hetekben, a magyar bajnokságban négy mérkőzést is lehoztunk kapott gól nélkül. Azt vallom, a védekezés már a támadókkal elkezdődik, de természetesen a támadásokra is megfelelő hangsúlyt kell fektetnünk. Mindenképpen hatékonyabbnak kell lennünk a befejezésekkor, sok helyzetünk volt a korábbi mérkőzéseken, amikkel nem éltünk, illetve olyan hibákat követtünk el, amik ezen a szinten megbosszulják magukat, ezért nem volt esélyünk eddig pontot szerezni – idézte az osztrák szakember szavait a fradi.hu.

Peter Stöger azt is elmondta, Oleksandr Zubkov és Myrto Uzuni nem lép pályára sérülés miatt, ám hozzátette, az elmúlt találkozókon különböző felállásokban is sikeresek voltak, így úgy gondolja, jó eséllyel harcolhat a csapat a pontokért.

Henry Wingo elmondta, mennyire nyomasztja az előző, budapesti Betis elleni mérkőzés emléke, amelyen a magyar bajnok 3-1-re kikapott.

Nem nyomaszt az előző mérkőzés emléke, hiszen az eredmény ellenére nem játszottunk rosszul azon a találkozón. Természetesen most is az lesz a célunk, hogy jó játékot mutassunk be és pontot, pontokat szerezzünk (…) A magyar bajnokságban elért jó eredmények remek hangulatot teremtettek nem csak egyénileg, de csapatszinten is az öltözőben. Egyre jobb és jobb focit tudunk játszani, ez természetesen mindenkire motiválóan hat. Megpróbáljuk ezt a hangulatot átvinni a hátralévő Európa Liga-mérkőzésekre is, és megszerezni az első pontjainkat az idei sorozatban, így semmiképpen sem mondanám, hogy nyomasztana minket bármi is – jelentette ki a védő.

EL: “Hiba lenne azt gondolni, hogy nyertünk, mielőtt játszanánk” – Pellegrini felszabadult Fradira számít