Remek első félidőt produkált az Atalanta a Gulácsi Péterrel és Orbán Willivel felálló RB Leipzig ellen, és a 17. percben Muriel remek szólózása és lövése után meg is szerezte a vezetést az Európa Liga negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Még két további gól születhetett volna ebben a játékrészben, de az egyik oldalon André Silva, a másikon Pasalic próbálkozását védte a kapufa.

A második félidőben ismét nagy egyenlítési lehetőség adódott a Lipcse előtt, Nkunku 11-est harcolt ki, a büntetőt azonban – és Orbán ismétlését is – nagy bravúrral védte Musso. Egy perccel később mégis gólnak örülhetett a magyar válogatott védője, Angelino beadása után ugyanis Zappacosta és Orbán közös erővel juttatta a labdát a kapuba (a gólt először a Leipzig védőjének adták, később az UEFA öngólra módosított).

Pár percre rá az Atalanta lőhetett volna gólt az alaposan felpezsdülő meccsen, de Koopmeiners lövése után ismét a kapufa hárított. Majd a 82. percben jött a nem sokkal azelőtt pályára lépett Szoboszlai Dominik, aki bravúros fejessel szerzett kis híján gólt, de a felső léc közbeszólt. Az utolsó percekben a magyar támadónak volt még egy veszélyes lövése, és szöglete is, de maradt az 1-1-es döntetlen.

Az Európa Konferencia Ligában az ebben a nemzetközi szezonban, a Bajnokok Ligája selejtezőjéből korábban még a Fradi által búcsúztatott Slavia Praha 3-3-as döntetlent játszott a Feyenoord otthonában.

Európa Liga, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

RB Leipzig-Atalanta 1-1 (Zappacosta 59. – öngól, ill. Muriel 17.)

Európa Konferencia Liga, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Feyenoord-Slavia Praha 3-3 (Sinisterra 10., Senesi 74., Kokcu 86., ill. Olayinka 41., Sor 67., Traore 95.)

Edzőváltás Diósgyőrben, a riválistól érkezik az utód