Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Ferencváros szerdai Bajnokok Ligája-selejtezőjén izraeli botránybíró fújja majd a sípot, ezúttal pedig az Európai Labdarúgó Szövetség által nyilvánosságra hozott játékvezetői küldésből az is kiderült, kik dirigálnak az Európa Liga-résztvevő magyar csapatok mérkőzésein.

A csütörtöki DVSC-Kukësi EL-selejtezőn az osztrák Sebastian Gishamer fújja majd a sípot, segítője a két honfitársa, Roland Riedel és Jasmin Jabanovic lesz.

A 30 éves salzburgi bíró idén került be a FIFA játékvezetői keretébe, így nagy tapasztalata még nincs nemzetközi téren,

mindössze két U17-es Eb-találkozót (még márciusban a spanyol-koszovói, és az ukrán-spanyol csoportmeccset) és egy U18-as Ausztria-Németország barátságos válogatott összecsapást vezetett, tehát a Loki kupameccse az első európai kupamérkőzése lesz– írja a dvsc.hu.

Az FK Zeta Golubovci-MOL Fehérvár FC selejtezőt a grúz Giorgi Vadacskoria lesz a játékvezető, aki 2007 óta tartozik a FIFA-keretbe, 2016-ban pedig már vezetett egy magyar érdekeltségű összecsapáson, akkor az U21-es válogatottunk Liechtenstein ellen 4-0-ra megnyert Eb-selejtezőjén fújt.

A Budapest Honvéd-Zalgiris Vilnius mérkőzésen a szlovák Boris Marhefkvát küldi az UEFA Játékvezetői bizottsága. A 31 éves bíró eddig többnyire utánpótlás-válogatott és ifjúsági BL-mérkőzéseken működött közre – utóbbi sorozatban többek között a Szutjeszka-Honvéd-MFA meccsen is fújt.