Honvéd – Univ.Craiova 0-0

Könnyen felejthető első félidőt hozott az ETO Parkban 2722 néző előtt lejátszott Honvéd-Craiova EL-selejtező első felvonása. A kezdés után a románok rögtön nekiugrottak a kispestieknek, miután egy tetszetős szabadrúgás után Barbut találta el az oldalhálót. A kezdeti riogatás után egyre több szabálytalanság volt a pályán, emiatt percekig állt olykor a játék.

A 27. percben óriási ziccert hagyott ki a Honvéd: Kesztyűs bal oldali centerezése után N’Gog fejesét fogta Pigliacelli, amit Tonci Kukoc külön megnézett kamerán keresztül is. A folytatásban ismét a szabálytalanságok lettek úrrá a pályán, helyzetek alig voltak, és bár a játékvezető nyolc percet hosszabbított, 0-0-al mentek pihenni a felek.

Fordulás után mindkét csapat a biztonságra törekedett, ám a jóval aktívabb a Craoiva volt. A románok többnyire távoli lövésekkel próbálkoztak, de hol pontatlanul céloztak, hol Lefkovits védte a vendégek löketeit.

A meccs végéhez közeledve a Honvéd becsülettel próbálkozott a gólszerzést illetően: előbb Batik lövését fogta Pigliacelli magabiztosan, majd Gazdag próbálkozása a bal alsó mellett ment el, valamint  a 88. percben Kulach 16 méteres lövése ment nem sokkal a kapui fölé.

Összességében a Honvéd elérte az egyik célját, hiszen nem kapott gólt hazai pályán az egy hét múlva esedékes visszavágó előtt.

Honvéd: Lefkovits – Batik, Kamber, Lovric (Niba M. 75.)  – Uzoma, Banó-Szabó, Kesztyűs, Gazdag, Kukoc – Moutari (Kulach 66.), N’Gog (Cipf 81.)

Univ.Craiova: Pigliacelli – Bancu, Kelic, Acka, Martic – Qaka (Ivanov 65.), Mateiu, Cicaldu (Constantin 91.) – Vatajelu, Fortes (Roman M.- a szünetben), Barbut

EL-selejtező: Honvéd-Univ. Craiova 0-0 – közvetítés