Craiova: Az UEFA elutasította a románok fellebbezését – zárt kapu az AEK ellen is

A románok ugyan abban bíztak az Európai Labdarúgó Szövetség szankcióját követően, hogy az AEK ellen mégis lehetnek nézők a stadionban, a fellebbezésüket azonban elutasította az UEFA.
Fotó: www.honvedfc.hu

Mint ismert, hétfőn az Európai Labdarúgó Szövetség 60 ezer euróra és három zárt kapus mérkőzésre büntette a Craiovát a Budapest Honvéd elleni botrányos Európa Liga-selejtezőt követően, ám a román klubnál túlzásnak tartották a szankciót és fellebbeztek a szövetségnél, abban bízva, hogy az AEK Athén elleni harmadik körös EL-selejtező odavágóján lehetnek nézők.

Szerda kora délután pedig megszületett az UEFA újabb hivatalos döntése, ami elutasította a Craiova fellebbezését,

így véglegessé vált, hogy már a görögök ellen sem mehetnek szurkolók a stadionba – írja a románok hivatalos oldala.

Mint ismert, a Craiova elleni gól nélküli párharcot tizenegyespárbajban veszítette el a kispesti együttes, amely azok után óvott – majd utasították el az óvását -, hogy a múlt csütörtöki, romániai visszavágó 120. percében, miközben a játékosok egymással dulakodtak, a játékvezető közvetlen közelében felrobbant egy pályára bedobott hanggránát, továbbá fejen találták egy öngyújtóval. Emiatt több mint fél órát állt a játék, a tizenegyeseket pedig a negyedik játékvezető felügyelete mellett rúgták a játékosok, miután Arnold Hunter bíró nem tudta folytatni a működését.