Mint arról beszámoltunk, nagy bravúrokkal járult hozzá Bogdán Ádám új csapata, a skót Hibernian továbbjutásához az Európa Ligában.

A görög Aszterasz Tripolisz elleni 1-1 alkalmával a magyar hálóőr több fontos védést is bemutatott, a legfontosabbat és legnagyobbat egy közeli fejesnél. A brit lapok és orgánumok – köztük a BBC-vel – is kiemelték Bogdán produkcióját, edzője, Neil Lennon pedig egyenesen “világklasszisnak” nevezte azt.

A találkozót követően a mezőny legjobbjának megválasztott magyar légiós hosszabb értékelést is adott csapata klub-TV-jének és nem felejtett el megemlékezni az Aszterasznál is védett, de sajnos már elhunyt kapuskollégájáról, Fülöp Mártonról sem.

A lényeg, hogy továbbjutottunk. Nem volt egy könnyű meccs, de minden jó, ha a vége jó, most élvezhetjük a továbbjutás örömét. Talán jobban is a kezünkben tarthattuk volna a találkozót 1-0 és a kiállítás után, picit néha úgy tűnt, mintha ők lettek volna emberelőnyben. (…) Elégedett vagyok, már csak azért is, mert ugye hónapokig nem igazán védhettem, most szerzem csak vissza igazán a gyorsaságomat, a formámat, és örülök, hogy ma végre elértem azt a szintet, amit el is akartam érni a sérülésem óta eltelt időben. Most az a feladat vár rám, hogy ezt a szintet meg is tartsam. Remélem, a továbbiakban is így tudom majd segíteni a csapatot. A fejesnél bemutatott védésem biztos, hogy ott van a kedvenc hárításaim között.

Talán elmondhatom, hogy most védtem úgy először, mint ahogy tettem azt a sérülésem előtt. Szeretném ezt a védésemet Fülöp Mártonnak ajánlani, aki korábban itt, a görög klubnál védett, és akinek láttam is a képét, ami nagyon megindító volt. Szerettem volna neki is emléket állítani a védéseimmel – tette hozzá Bogdán.

A Hibernian 4–3-as összesítéssel jutott az Európa Liga 3. selejtezőkörébe, ahol a norvég Moldéval játszik majd.