A Budapest Honvéd csütörtökön 21 órától a litván Zalgiris ellen játszik Európa Liga-selejtezőt. A vendégcsapat szerdán tartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

– Nagyon örülök, hogy itt lehetek Budapesten, egy híres futballvárosban, egy új stadionban – kezdte Marek Zub vezetőedző. – Ezek nagyon fontos dolgok, nagy megtiszteltetés itt játszani Európa Liga-mérkőzést. Magunkra koncentráltunk az elmúlt napokban, jól felkészültünk, de a Honvéd is , úgyhogy minden adott egy jó meccshez. A továbbjutásra 50-50 százalék esélyt adok a két csapatnak, hiszen lesz még egy visszavágó is.

Reményeim szerint nagyon jól ismerjük a Honvédot, számukra az igazán nagy előny a történelmük, egy ilyen klub a múltjából mindig erőt tud meríteni, és van mire építkezniük, ezt követeli meg a főváros és a magyar futballközönség is.

Ha próbálod a két csapat és a két bajnokság statisztikáit összevetni, láthatod, hogy óriási a különbség a kettő között, mi az UEFA ranglistáján 41. helyen vagyunk, míg a magyarok a 33. helyen. Mindenre fel kell készülnünk, és bár az új edzőnek vannak saját elképzelései, a klub hagyományai meghatározók, ahogy ez a felkészülésen is kiderült, apró változásokra számítok.

A szakember elmondta, a győzelemért utaztak Budapestre.

– Pontosan tudjuk, hogy mi az, amire képesek vagyunk, ez a legnagyobb erősségünk, persze ez a legmagasabb szinten értendő. Abban bízom, hogy a játékosaim a szezon legjobbját fogják nyújtani.
Nincs sérültünk, mindenki bevetésre kész, 18-an várják, hogy pályára léphessenek.
Egy döntetlen bármikor megtörténhet, de senki sem játszhat döntetlenre, így a célunk nekünk is a győzelem. Persze ha mi nyerünk, az a Honvédot szomorúvá fogja tenni, ami szintén gondot okozhat nekünk a visszavágón.

Én egy kicsit megfertőződtem a magyar edzők vírusával. Gondolom, Magyarországon mindenki ismeri Hidegkuti nevét. A 70-es években egy lengyel klubnál edzősködött, és volt egy fiatal segédedzője, aki 20 évvel később az én mentorom volt, aztán évek múltán most én állok itt, és próbálom megverni az Önök csapatát (nevet).

A stadionról csak annyit, hogy szükségünk van egy ilyenre Vilniuszban is. Nem harcra, verekedésre számítok, hanem igazi focieseményre. A Honvéd még nincs teljesen formában, mi pedig az idény közepén vagyunk, a lábunkban van néhány meccs, de így is van egy kis előnye a Honvédnak. Kicsit unalmas a saját bajnokságunkban mindig favoritként játszani, örülünk, hogy most más pozícióból várhatjuk a találkozót – zárta szavait a vezetőedző.