Az UEFA nyoni székházában 14 órától megtartották az Európa Konferencia Liga 3. selejtezőkörének sorsolását, amelyen kiderült, melyik csapat lehet a Puskás Akadémia és az Újpest ellenfele, amennyiben a felcsútiak továbbjutnak a lett RFS Riga, míg a lila-fehérek a liechtensteini Vaduz ellen a második selejtezőkörben:

Az RFS Riga-Puskás Akadémia párharc győztese a belga Gent vagy a norvég Vålerenga együttesével találkozhat a következő körben, ha továbbjut. Az Újpest pedig a svájci Basel és az albán Partizani Tirana párharcának győztesével játszhat, ha eljut a harmadik körig.

Az Újpest továbbjutás esetén hazai pályán, míg a Puskás Akadémia idegenben kezdené meg a harmadik selejtezőkört. Az EKL-selejtező 3. fordulójának első mérkőzéseit augusztus 5-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik meg.

A Puskás Akadémia az Újpesthez hasonlóan nem kiemelt csapatként szerepelhetne a következő körben. Az UEFA korábbi bejelentése szerint a BL-, az EL- és az EKL-selejtezőben sem lehetnek majd jelen vendégszurkolók a stadionokban.

BL-sorsolás: Megvan, melyik csapat lehet a Fradi következő ellenfele Európában