A Puskás Akadémia egy héttel ezelőtt 1-1-es döntetlent ért el az Inter Turku otthonában az Európa Konferencia Liga selejtezőjének 1. fordulójában. A finnek elleni visszavágóra csütörtökön a Pancho Arénában kerül sor, a találkozó előtt egy nappal az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatón Hornyák Zsolt vezetőedző és Tóth Balázs képviselték a felcsútiakat.

Nagyok az elvárások, tele vagyunk önbizalommal. Az első mérkőzéssel kapcsolatban egy kicsit hiányérzetem van nekem és a csapatomnak is, hiszen nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki. Remélem, a visszavágón is így lesz és odafigyelünk arra, hogy a védelmünk ne kövessen el hibákat, miközben kihasználjuk a helyzeteink ötven százalékát, így tovább tudnánk jutni. A Turku nehéz csapat, agresszív, erőteljes focit játszik. Így is készülünk, nem becsüljük le őket.

Nem szeretnénk kérdőjeleket hagyni, az első perctől kezdve dominálnánk, és remélem, hogy továbbjutunk, de ehhez jó kollektív teljesítmény kell.

A felcsútiak edzője kiemelte: a finnek részéről szervezett védekezésből induló gyors ellentámadásokra számít.

A Turku egy kicsit specifikus csapat, ahogy elemeztük. A hazai mérkőzéseken négy, idegenben ötvédős rendszerben játszanak. Úgy gondolom, a védekezésre fognak törekedni és ellentámadásokból fognak próbálkozni. Az első percektől nem nyílt focit fognak játszani, mi viszont erre fogunk törekedni. Ahogy Turkuban, most itthon is dominálni szeretnénk, és remélem a helyzeteinket jobban kihasználjuk.

Hozzátette, a csapatban mindenki tisztában van a mérkőzés súlyával, becsülettel szeretnénk képviselni a Puskás Akadémia és Magyarország színeit.

Mindenki feldolgozta annak a súlyát, hogy nemcsak a Puskás Akadémiát, de az egész Magyarországot kell méltóképpen képviselnünk.

Lehet, hogy a fiatalokat ez kicsit megköti, mert nem vagyunk tapasztalt csapat, de becsületesen szeretnénk képviselni az állam színeit, ami óriási felelősség is egyben.

Ez tavaly nem sikerült, mert a koronavírus megállított minket a nemzetközi porondon.

Tóth Balázs, a Puskás Akadémia kapusa is arról beszélt, mindenképpen nyerni szeretnének a csütörtöki mérkőzésen. Nagy dolog lenne először továbbjutni a csapattal egy európai kupában – emelte ki.

A párharcok végkimenetelénél idén már nem számítanak az idegenben lőtt gólok, döntetlen esetén hosszabbítás lesz, a győzelem viszont egyértelműen továbbjutást ér.

NB I: A Honvéd és az Újpest helyett máshol köthet ki a Puskás Akadémia klubrekordere