Befejezte profi pályafutását Kovács Péter, a magyar labdarúgó-válogatott és a norvég másodosztályú Arendal Fotball korábbi támadója. A 39 éves játékos a régi-új klubjánál, a Strömsgodsetnél folytatja kapcsolattartóként, ahol játékosképzéssel foglalkozik majd.

Kovács 2000-ben a Váctól igazolt a finn Lahti-hoz, majd egy év elteltével a Hakához igazolt, ahol 2000-ben bajnokságot nyert, 2002-ben kupagyőzelmet ünnepelhetett. Ezután a norvég első osztályú Tromsöhöz szerződött, és közel tizenöt éven át Norvégiában játszott.

Kovács a Norvégiában eltöltött időszaka alatt kétszer volt gólkirály: az Odd Greenland színeiben 14 gólig jutott a 2007-2008-as szezonban, illetve 2011-2012-es idényben 23 góllal volt a Strömgodset legeredményesebb játékosa.

– Huszonkét év profi foci után úgy döntöttem, hogy szögre akasztom a cipőimet. Öröm volt ilyen sokáig játszani.Köszönetet szeretnék mondani a családomnak, a fantasztikus feleségemnek. Köszönet az összes klubnak, az összes fantasztikus edzőnek és az összes rossz edzőnek is, akikkel együtt dolgozhattam. Köszönöm az összes csapattársamnak akikkel együtt játszottam – írta a közösségi oldalán Kovács, aki a címeres mezt 10-szer ölthette magára, és egy gólt szerzett.