Miután Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség elnöke a közelmúltban úgy nyilatkozott, hogy csak az a város maradhat Eb-rendező, amely garantálja bizonyos számú néző beengedését a stadionjába, mind a 12 Eb-házigazdának – köztük Budapestnek is – április 7-ig lesz lehetősége az UEFA felé benyújtani rendezési elképzeléseit a nyári labdarúgó Európa-bajnokságra.

Az eddigi visszajelzések alapján Martin Kallen, az UEFA tornaigazgatója elmondta, valamennyi rendező pozitívan áll hozzá a találkozók lebonyolításához, de az még nem ismert, hogy az egyes helyszínek mennyi nézővel számolnak. Ugyanakkor már látható, hogy nagy különbségek vannak abban a tekintetben, hogy az egyes városok mennyire akarják kihasználni a stadionkapacitásukat.

Ami a magyar álláspontot, tervet illeti, a csakfoci.hu információi szerint az MLSZ a lehetőségekhez mérten a lehető legtöbb szurkolót szeretné majd beengedni az Eb-n a Puskás Arénába (itt rendeznek három csoportmeccset és egy nyolcaddöntőt is), ami kedvező járványügyi helyzetnél akar telt házat is jelenthet majd.

Ugyanakkor a szurkolói részvételnek komoly feltétele is lesz: mint ismeretes, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy március végi sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az Eb magyarországi mérkőzésein azok vehetnek részt, akiket beoltottak a koronavírus elleni vakcinával. De – mint fogalmazott – “mivel az a terv, hogy május végéig mindenki kaphat oltást, aki kéri, remélhetőleg júniusra már magunk mögött hagyjuk ezt az időszakot”.

Ugyancsak fontos információ azoknak a szurkolóknak, akik már rendelkeznek jeggyel a Puskásban megrendezésre kerülő Eb-meccsekre, hogy egyelőre nem kell semmit tenniük, az UEFA majd hivatalosan értesíti őket a fejleményekről.