Az UEFA a hétvégén jelentette be Amszterdamban, hogy a 2020-as kontinensdöntő hivatalos dalát a holland dj és zenei producer, Martin Garrix készíti majd. Az Eb-dal mellett a torna hivatalos bevonulózenéjét és a tévéközvetítésekben hallható dallamokat is a 23 éves holland sztár fogja szerezni.

A jelentős labdarúgó-eseményekhez hagyományosan egy-egy előadó és egy sláger is kötődik. Ilyen volt 2016 David Guetta és Zara Larsson közös alkotása, a This One’s For You; vagy az oroszországi vb-n Jason Derulo Colors című dala. De ki ne emlékezne Shakira Waka waka című számára és a videóból elhíresült táncár az afrikai világbajnokságon, 2010-ben – írja az mlsz.hu.

A 2020-as Európa-bajnokság himnuszának első változatát tavasszal hallhatjuk, amelyen egy énekessel együtt fog dolgozni Martin Garrix. A végleges dallamok pedig a megnyitó ünnepségen csendülnek majd fel először, a római Olimpiai Stadionban.

– A torna lebonyolítása, hogy 12 országban rendezik a mérkőzéseket, közelebb fogja hozni az embereket a jövő nyári eseményekhez; és nagyon remélem, hogy az én dalom is segíteni fog abban, hogy Európában mindenki az Eb részesének érezze magát. Megtisztelő, hogy engem kértek fel erre a feladatra, hiszen soha ekkora ünnepe nem volt a kontinens labdarúgásának, és én magam is foci-rajongó vagyok – fogalmazott Martin Garrix.