A belga bajnokság korai befejezésére a 16-ból 11 élvonalbeli csapat igent mondott: az Antwerp nincs közöttük. Bölöni a DIGI Sport híradójának azt mondta, támogatja az UEFA törekvését, hogy később mégis folytatódjon a belga bajnokság.

– Az egyik szemem sír, a másik nevet. Azt hiszem, hogy sem az európai futballnak, sem másnak nem jó az, ha a nemzeti bajnokságokat nem fejezik be a csapatok, hiszen ez az alapja aztán mindennek, az Európa Ligának, a Bajnokok Ligájának, a válogatott mérkőzéseknek, az Európa-bajnokságnak. Én az UEFA döntését támogatnám, és nem azért, hogy esetleg ezüstérmes legyek – ráadásul ugyanúgy lehetek még hatodik is -, tehát az érmének mind a két oldalát látom – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport24-nek telefonon Bölöni László, akit a koronavírus szintén szétszakított a családjától; míg ő Belgiumban ragadt, a felesége Franciaországban tartózkodik.

A belga élvonalbeli bajnokság (Jupiler Pro League) elnöksége három napja úgy határozott, lefújja az élvonalbeli ligát, ez alapján az Antwerp az EL-selejtezőt érő negyedik helyen végezne, de a BL-selejtezőt jelentő második helytől is csak két pontra van. A döntés, miszerint vége a bajnokságnak, még nem végleges, hiszen a belgák sem szeretnék, ha nem vehetne részt egy csapatuk sem az európai kupaküzdelmekben.

– Még egy bizottságnak jóvá kell hagynia a ligának ezt a javaslatát, és majd akkor lesz végleges a döntés. Ezt még meg kell várni, úgy tudom, hogy erre április 15-én kerül sor – fogalmazott Bölöni.

A helyzet tehát képlékeny, lehetséges, hogy lesznek még meccsek Belgiumban, beleértve Bölöni csapatának a bajnoknak kikiáltott Bruges elleni kupadöntőjét, ami az Antwerp számára Európa Liga-selejtező helyett rögtön EL-csoportkört érne.

Olyasmit is hallottam, hogy két mérkőzést fogunk esetleg még játszani. Egy első és egy másodosztályú csapat között lenne egy osztályozó – anélkül, hogy a bajnokság ugye be lett volna fejezve. A másik a kupadöntő lenne, és akkor felteszem automatikusan a kérdést, miért nem játszanak a többiek. Mert veszélyes? És akkor nekünk nem veszélyes?

A volt NB I-es gólkirály Eppelről Bölöni is jó véleménnyel van.

– Ügyes, nyílt fiú, jóvágású srác, harcos típus, de a legfőbb adu az, ha a kapitány úgy gondolja, hogy hasznos lehet a csapatnak, akkor természetesen be kell, hogy hívja – hagyjuk ezt meg neki eldönteni.