Bogdán Ádám 2015 nyarán a Boltontól szerződött a Liverpoolhoz, ahol a 2016 novemberében elszenvedett elülső keresztszalag-szakadásából felépülve a 2017-18-as idényben nem számítottak rá a felnőtt csapatnál. Idén nyáron a váltás mellett döntött, és egy évre kölcsönbe távozott a legutóbb a skót élvonalban negyedik helyen végző Hibernianhoz.

A magyar válogatott kapus jelenleg kirobbanthatatlan a Hibernian kezdőjéből – egyedül csak a St. Johnstone ellen (1-1) nem volt a keretben, ellenben a többi mérkőzést végigjátszotta a bajnokságban. A 31 éves kapus érzi, Neil Lennon vezetőedző bizalmát. Elmondása szerint hosszú távon el tudná képzelni magát az Easter Road-on.

Természetesen, a Hibs egy nagyon vonzó klub, és a város, Edinburgh is fantasztikus. Egy teljes szezont vagyok kölcsönben az Easter Road-on, nagyon jól érzem magam a városban és a csapatnál. A szurkolók támogatása óriási és a klubon belül dolgozó személyek fantasztikusak – kezdte Bodán Ádám az thescottishsun.co.uk-nak.

A szerződésem a szezon végén lejár a Liverpoolnál, de nincs rajtam nyomás, hogy hol folytatom. Sokáig sérült voltam, de most szeretném élvezni azt, amit csinálok és minden mérkőzésen a lehető legjobbat szeretném nyújtani.

Van egy gondolkodásmódom arról, hogyan élvezzem a játékot, és megpróbálok azon javítani, hogy amennyire csak lehet, minél több meccsen pályára léphessek.

A Hibernian a Celtic elleni (2-4) bajnoki óta gólképtelen a bajnokságban, amire a 20-szoros magyar válogatott játékos is kitért. Hozzátette, reméli, hogy a jövő heti Dundee elleni találkozón megszakad ez a sorozat.

A Celtic ellen nem kaptunk annyi gólt, mint amennyit az utolsó hét-nyolc mérkőzésünkön. Az elmúlt három meccsen viszont nem is találtunk be, pedig jól játszottunk – fogalmazott.

A Hibernian a bajnokságban 12 forduló alatt 18 pontot gyűjtött, és a 7. helyen áll a tabellán