Újabb részleteket szivárogtatott ki a New York Times a Bajnokok Ligájával kapcsolatos reformokról: a cikk az UEFA-tól származó dokumentumra hivatkozik, ami alapján kijelenthető, hogy a tervek megvalósulása esetén egy még zártabb elitsorozat jönne létre a topklubok számára, a kisebbeknek pedig szinte esélyük sem lenne odakerülni.

A tervek szerint 2024-től is maradna a jelenlegi létszám, azaz a 32 csapat a BL-csoportkörben, ám a nyolc négycsapatos csoport helyett négy nyolccsapatosat hoznának létre, így a főtáblán hat helyett 14 fordulót játszanának a résztvevők, akik így jócskán nagyobb bevételhez juthatnának.

A sorozat legjobb 24 csapatának garantált helye lenne a Bajnokok Ligája következő kiírásában is, továbbá az Európa Liga négy elődöntőse is bekerülne a BL-be, a maradék négy helyet pedig Európa 55 nemzeti bajnoksága között osztanák el, azaz szinte lehetetlenné válna a kiscsapatok Bajnokok Ligájában való indulása.

Az korábban eldőlt, hogy a BL mögött 2021-től két kupasorozat is lesz: az egyik a jelenlegi Európa Ligának (itt folytatnák a következő kiírásban a BL-ben a 25–28. helyen végző együttesek is) megfelelő, a másik pedig a most még csak EL 2-ként ismert sorozat, előbbi 32, utóbbi 64 csapattal – ide kerülnének a kisebb futballnemzetek bajnokai, valamint a topbajnokságok első négy helyezettjei közé be nem jutó csapatok.