A csakfoci.hu is beszámolt arról, hogy a Ferencváros ötgólos meccsen, 5-3-as összesítéssel jutott tovább a Bajnokok Ligájában, és a következő körben a máltai Valletta lesz a zöld-fehérek ellenfele. A Ludogorec elleni BL-selejtező visszavágója után az IX. kerületiek vezetőedzője, Szergej Rebrov értékelte a látottakat.

Jó eredményt értünk el Budapesten, és itt is megnyertük a mérkőzést. Két gyors góllal kezdtünk, ami eltörölte a kétségeket, onnantól nyugodtan játszhattunk. Örülök, hogy kontrákból szereztük a góljainkat – idézte az ukrán tréner sajtótájékoztatóját a sportal.bg. – A Ludogorec többet támadott, és több helyzetet dolgozott ki, de mi a terveinknek megfelelően játszottunk. Továbbra is koncentrálnunk kell, ha a Bajnokok Ligája csoportkörébe akarunk jutni, mert a futballban bármi megtörténhet.

A 45 éves ukrán szakember a fradi.hu-nak bővebben nyilatkozott.

Ez egy igazi csapatmunka volt. Nem kell kiemelnem senkit, az egész keret együtt érte el ezt a sikert. Nem gondolom, hogy a Ludogorec feljebb jött volna ránk, ha berúgja a 11-est. Persze fontos volt Dibusz védése, ha az nem jött volna, akkor 2-2-vel folytatódik a meccs. De én láttam a meccs előtt a játékosok szemét, azt a koncentráltságot. Ismerem a futballistáimat, tudom, mire képesek, ezért a párharc első percétől kezdve hittem a továbbjutásban.

Már foglalkoznunk kell a Valletta elleni párharccal is. Több edzőnk is látta a keddi meccsüket például, és én is megnéztem. De a játékosok első feladata, hogy pihenjenek, csak azután kell figyelniük a máltaiakra.

Azért örülök a továbbjutásnak, mert boldoggá tettük a Fradi-szurkolókat. Nagyon elégedett vagyok a csapattal, és azzal, hogy most ennyien örülnek a Ferencváros sikerének. A Ludogorec nagyon jó csapat, komoly tett, hogy kettős győzelemmel mentünk tovább.

Kifogott büntető, öngól és kiállítás – ötgólos meccsen jutott tovább a Fradi a BL-ben