BL: Szalai cseréje pontot mentett, Ronaldóék legyűrték a Manchester Unitedet – videók

José Mourinho a Juventus elleni vereség (0-1) után az olaszok játékosait dicsérte, jelezve, hogy saját csapatát egyelőre nem tartja Juve-szintűnek.
– A Juventus más szintet képvisel, ők a Bajnokok Ligája-sorozat egyik fő esélyesei. Amint megtudtuk, hogy velük leszünk egy csoportban, tudtuk, hogy az első hely elkelt, mi a másodikért leszünk harcban a Valenciával. Nagyon stabil csapat volt az ellenfelünk, sokan Dybalával és C. Ronaldóval vannak elfoglalva, de Bonucci és Chiellini teljesítményét érdemes figyelemmel követni. Ha ők jól teljesítenek, szinte lehetetlen átjátszani őket, mehetnének a Harvardra leckét adni arról, hogyan kell a belső védőknek védekezniük – mondta a portugál mester, aki saját csapatáról így beszélt.
– Bíztam az egy pontban, de ezúttal semmi nem jött össze, pedig megérdemelték volna a a játékosok egy pontot.

Mourinho kérdésre beszélt Romelo Lukakuról is, aki többek között emiatt a jelenet miatt került középpontba.

– Nincs jó passzban. A gólok sem jönnek tőle, de a társakkal sincs meg az összhang. Viszont ő a mi támadónk, ezért bízunk benne.

Mourinhónak egyébként kijutott a kritikákból, a torinói drukkerek trágár módon szidták őt. A portugál az ujjaival válaszolt, egy hármast mutatva, utalva arra az időszakra, amikor az Interrel triplázni tudott Olaszországban.

Bár Mourinho csak megemlítette C. Ronaldo nevét, a mérkőzés után ő került fókuszba. A Manchester United szurkolói őt éltették, a lefújás után szólt a “Viva, Ronaldo!”.

Egyik rajongója még a pályára is befutott, a portugál klasszis segítségével össze is jött a “szelfi”, más kérdés, hogy a drukker vélhetően nagy árat fizet majd ezért.

Lopetegui ül a kispadon a Barcelona ellen

A keddi nap másik “fő” meccse a Real Madridé volt: a rossz formában lévő BL-címvédő 2-1-re gyűrte le a Plzent. Ez az apró siker némi nyugalmat hozott a madridiak életébe.
– Nagyon fontos győzelem volt, most a 3 pont volt a legfontosabb. A csapat ebből erőt meríthet. Több góllal is nyerhettünk volna a helyzetek alapján, ha nyugodtabb a légkör, akkor ez össze is jött volna. Mindenesetre sokkal nyugodtabb vagyok, mint a Levante elleni meccs után – értékelt Julen Lopetegui vezetőedző.

Nagyobb visszhangot kaptak Emilio Butraguenonak, a Real nemzetközi igazgatójának a szavai.
– Megint bosszankodhattunk a sok kihagyott helyzetek miatt, de a győzelem azért összejött, életmentő siker volt ez. Fontos 3 pontot szereztünk. Lopetegui? Ő vezeti majd a csapatot a Camp Nouban is, fontos most a nyugalom, és hogy bízzunk egymásban – hűtötte le a kedélyeket Butragueno. – Persze, mi is hallottuk a pletykákat, de optimisták vagyunk. Igen, lehet, most is füttyel tüntettek néhányan, de majdnem telt ház volt, egy madridista pedig mindig lojális a klubjához. Ebben a helyzetben szükség van a szurkolóink támogatására is, az ő segítségükkel érhet véget a rossz szériánk.

A Real Madridnál aggasztó hírek is megjelentek: a gólt szerző Marcelo kisebb sérülést szenvedett, sajtóhírek szerint kérdésessé vált a játéka a vasárnapi, Barcelona elleni rangadón.