A Paris Saint-Germain elnöke, Nasszer Al-Khelaifi valósággal megrohamozta a játékvezetői öltözőt a Santiago Bernabeu Stadionban és kárt tett egy felszerelési tárgyban is, miután csapata kiesett a Bajnokok Ligájából a Real Madrid ellen – derül ki a Danny Makkelie vezette holland játékvezetői stáb jelentéséből, amelyet az ESPN is megszerzett. Ebben az is szerepel, hogy a PSG igazgatója, Leonardo is az elnökkel tartott a bírók felelősségre vonására.

Al-Khelaifi és Leonardo “agresszívan viselkedett, és megpróbált bejutni a játékvezető öltözőjébe” – áll a jelentésben. “Amikor a játékvezető megkérte őket, hogy távozzanak, az elnök megütötte az asszisztens egyik felszerelését és eltörte azt”. Az ESPN beszámolója szerint “még soha nem láttak klubvezetőket így viselkedni”.

A spanyol Marca szerint Al-Khelaifi viselkedését a Real Madrid egyik alkalmazottja – valószínűleg a klub delegáltja, Mejia Davila, akinek az irodájába Al-Khelaifi eredetileg, tévedésből először lépett be – rögzítette, ő pedig minden bizonnyal elküldi a felvételt az UEFA-nak, hogy tanulmányozzák az esetleges büntetés kiszabása érdekében.

A beszámolók szerint amikor a PSG első embere észrevette, hogy rögzítik őrjöngését, így reagált: “Meg foglak ölni!”.

A PSG elöljáróit elsősorban az első bekapott találat bosszantotta fel, amikor a végül triplázó Benzema megtámadta a bizonytalan Donnarumma kapust és végül a hálóba lőtt.

A Donnarummával kapcsolatos döntés nem igazságos – mondta Leonardo a meccs után a Canal+-nak. – A szabálytalanság egyértelmű volt. Lehetetlen nem konzultálni ilyen esetben a VAR-ral. De nem keresek kifogásokat. Meg kell néznünk azt is, mi mit csináltunk – fogalmazott a brazil.

A PSG vezetőedzője, Mauricio Pochettino ennél keményebben fogalmazott.

Olyan gólt kapni, amit mi kaptunk és a VAR még meg is adta… ez hihetetlen! Lehetetlen elfogadni a döntést, mert egyértelmű szabálytalanság történt.

Összességében mi voltunk a jobb csapat és nagyon kiábrándító, amikor egy ilyen szituáció miatt változik meg a játék képe. Nehéz, mert a Real Madridnak hitet adott, nekünk viszont nagyon nehéz volt kezelni ezt a helyzetet, amely mélyen érintette a csapatot, annyira igazságtalan volt – és teljesen megváltoztatta a játék menetét – nyilatkozta az argentin.