Mint arról a csakfoci.hu is beszámolt, a Red Bull Salzburg magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik ezúttal a kispadról figyelte végig a Napoli elleni BL-csoportmeccset, melyen csapata hazai pályán 3-2-es vereséget szenvedett.

A 18 éves légióssal az idényben eddig egyszer fordult elő hasonló, akkor a LASK elleni 2-2-s bajnokit ülte végig, egyébként – amikor épp nem volt sérült – edzője, Jesse Marsch mindig kezdőként számolt a salzburgi alapemberrel.

Szoboszlai mellőzése kapcsán az egyik legolvasottabb osztrák bulvárlap, a Kronen Zeitung sportrovatának egyik szerzője, Christoph Nister próbált magyarázatot találni. Az újságíró szerint a magyar fiatal viselkedése vezetett odáig, hogy kikerüljön a kezdőcsapatból. Az alábbiakban az osztrák lapot idézzük.

“Szoboszlai megkapta az esélyt a bizonyításra az utóbbi hetekben, de nem igazán tudott élni vele. Mégis sokakat meglepett, hogy szerdán Jesse Marsch vezetőedző nem tette be őt a kezdőcsapatba a Napoli elleni Bajnokok Ligája-ütközetre. Pedig a 18 éves játékos néhány hónappal ezelőtt ott volt a 3-1-s Európa Liga-siker során a csapatban, ahová a sérülések és eltiltások miatt kerülhetett, de élt is akkor a lehetőséggel, még gólpasszt is adott.

Viszont a magyar most mérföldekre áll a hasonló gála-produkcióktól, épp ezért Marsch az egyetlen és helyes döntést hozhatta meg a kihagyásával. A szupertehetség az utóbbi hetekben-hónapokban számtalan átigazolási pletykában szerepelt, akár az Arsenal, az Inter vagy a Juventus kapcsán.

Ez szállhatott a fejébe, mostanra pedig a szurkolók bizalmát is elveszítette. Az arrogáns viselkedését nem fogadták jól a Bikáknál. Itt az ideje, hogy ismét a lényegre koncentráljon a fiatal játékos”

– szólt a nyilvános intelem a szerzőtől.

BL: Potyogtak az álomgólok, Messi újabb hihetetlen rekordjai, félős sztárcsapat – visszhangok, videók