2012 júniusában súlyos hibát követett el az Anglia-Ukrajna Eb-csoportmeccs 62. percében a találkozót addig egyébként remekül vezető Kassai Viktor és csapata, miután nem adta meg a házigazda szabályos gólját (a ma már kisvárdai Artem Milevskij passzolt ekkor Devichez, aki 11 méterről lőtt is, a labda felpattant Joe Hart kapuson, a becsúszva mentő John Terry pedig a visszajátszások alapján már a gólvonal mögül kanalazta ki a labdát) – az angolok végül 1-0-ra megnyerték az összecsapást.

Az akkori házigazda Ukrajnában hatalmas felháborodást keltett az eset, alighanem ennek is köszönhetően – a worldreferee.com statisztikái szerint – azóta, azaz több mint hat éve semmilyen ukrán csapatnak, sem klubnak, sem a válogatottnak nem vezetett mérkőzést Kassai a nemzetközi színtéren.

FRISSÍTÉS: Hivatalossá vált, hogy ez a sorozat szerdán véget ér, az UEFA döntésének értelmében Kassai lesz a Manchester City és az ukrán Sahtar Donyeck bírója az F-csoport mérkőzésén. A 43 éves spori munkáját az oldalvonal mellett Ring György és Tóth Vencel segítik, Bognár Tamás és Andó-Szabó Sándor az alapvonalak mögött lesz, a negyedik játékvezetői teendőket ezúttal Berettyán Péter látja el.

Kassai október 3-án a Napoli és a Liverpool BL-rangadóján működött közre utoljára játékvezetőként.